GO WILD ! Kamp


GO WILD !


Het kamp van Bushcraft West !!

 

Ben je een echte avonturier en heb je zin in een nieuwe uitdaging?

Schrijf je dan snel in voor ons bushcraft-kamp. (Inschrijven via het bezoekerscentrum Bulskampveld)

Op een avontuurlijke en speelse manier ontdek je wat het bos je allemaal te bieden heeft en wat je kan doen om je thuis te voelen in de natuur. Elke dag werken we rond een ander thema, maar de vaardigheden die je leert heb je elke dag nodig.


Maandag: je start de dag met een kennismaking met bushcraft en verken het bushcraftkamp. Vervolgens leer je hoe je veilig met een mes moet omgaan en ga je onmiddellijk aan de slag met enkele snijtechnieken. Slaag jij er in om een eigen lepel te snijden?


Dinsdag: vandaag staat alles in het teken van vuur. Je voert proefjes uit, leert hoe je een vuur start, opbouwt en onderhoudt. Ook gloeiende kolen geven je hun geheimen prijs.


Woensdag: laat je meenemen in de wereld van de planten en leer ze ontdekken, herkennen en gebruiken. Je gaat creatief aan de slag met wat bomen en kruiden te bieden hebben zoals vezels, wortels en schors.


Donderdag: kruip in de huid van een dier en speur naar vrienden of vijanden. Je leert sporen zoeken en lezen. Ook dieren bieden je heel wat materiaal om mee te werken. Zo maak je vandaag je eigen avonturierstasje met leer en bot of gewei.


Vrijdag: je gaat koken zoals onze voorouders: zonder potten en pannen. Met wat je in de natuur kan verzamelen maak je tal van gerechtjes. Benieuwd wat je ouders ’s avonds het lekkerste zullen vinden. 


De dag start om 9u op het kampeerterrein naast Parking Driekoningen in het provinciedomein Bulskampveld. Om 17u30 verwelkomen we graag je ouders. Zo kan je hen tonen wat je die dag allemaal geleerd hebt. Om 18u sluiten we de dag af en kan je naar huis.

 

Periode: ma 27/7/2020 – vrij 31/7 /2020

Doelgroep: 10-14 jaar – min 12 dln en max 20 dln

Kostprijs: 175 €


Dagindeling:

9u          onthaal

17u30    toonmoment voor ouders

18u        einde


Inschrijven bij het bezoekerscentrum Bulskampveld