Over ons

Hallo,


Welkom bij Bushcraft West!

De vzw Bushcraft West werd in 2014 opgericht door Peter en Harald.


Het doel van deze vzw is om onze passie voor natuur en bushcraft te delen en mensen samen te brengen rond het kampvuur. Reeds jaren zijn we gepassioneerd door natuur, primitieve technieken, het buitenleven en ‘basic’ kamperen. We delen dit graag met ons gezin en vrienden en als instructeur, gids of begeleider bij weekends en diverse workshops.  Ook professioneel zijn we actief in de groen/natuur/sociale sector.


Bushcraft is in de Engelstalige wereld en ook in Nederland heel bekend, het gaat over leven met en in de natuur, met veel respect voor de natuur en bovenal over de nodige  kennis en vaardigheden om je er thuis te voelen. Deze vaardigheden hebben we geleerd door eerst en vooral zelf gewoon veel te proberen en te oefenen. Dit in onze achtertuin en in de Ardennen maar ook bij trektochten in het buitenland, tijdens kanotochten doorheen de Zweedse ongerepte bossen en tijdens cursussen van Woodlore (Ray Mears) in Engeland.


Kennis hebben we enerzijds opgedaan in boeken van mensen waarvan bushcraft hun werk, hobby en levenstijl heeft samengebracht, uit oude boeken van pioniers of over natuurvolkeren en jager/verzamelaars..  Anderzijds tijdens gespecialiseerde bushcraft-weekends of opleidingen als natuurgids.


We proberen om onze activiteiten hoofdzakelijk te organiseren in West-Vlaanderen. Onze mooie natuur dicht bij huis wordt nog door velen onderschat en soms onbemind, Wij geloven dat er nog voldoende snippers natuur overgebleven zijn om te proeven van bushcraft, natuurbeleving en buiten spelen in het algemeen.


Wij zijn een vzw, wat betekent dat alle inkomsten terugvloeien naar de organisatie voor materialen, organisatiekosten en bovenal voor toekomstige activiteiten en het uitbouwen van een vzw met actieve leden, enthousiaste leken, diverse specialisten en vrijwilligers Ondertussen telt ons team al 9 leden die meebouwen aan de toekomst.


Wij hebben ook onze eigen Bushcraft-‘helden’, zoals bv Ray Mears, die ons blijven inspireren. Bushcraft is heel veelzijdig en leer je een leven lang. Onderweg laten we je graag kennis maken met deze bijzondere wereld!


Tot bij het kampvuur,

Harald, Tobie, Peter, Patrick, Lynn, Lynn, Rien, Joke en Hans