Onze visie


Bushcraft is moeilijk te vertalen waardoor men meestal de Engelse term blijft gebruiken. Bushcraft is het geheel van vaardigheden, kennis en kunde om in de ‘bush’ (= de wildernis) te (over)leven. Survival en bushcraft worden vaak door elkaar gebruikt hoewel de basis eigenlijk totaal anders is. In een ‘survival’situatie is het uitgangspunt ‘overleven’, ‘ik tegen de natuur’, dus wil je eigenlijk zo snel mogelijk weg uit die situatie. In Bushcraft gaat we net op zoek naar die ervaring waar je met relatief weinig middelen toch comfortabel je tijd kan doorbrengen en zelfs genieten van de natuur.


Voor ons gaat het dus vooral over je thuis voelen, genieten van gezelligheid bij het kampvuur, ontwaken met de geluiden van het bos, op zoek gaan naar je eten, koken op een houtvuur, met eenvoudige gereedschappen een gerieflijk kamp bouwen, op zoek gaan naar sporen van bosbewoners, met kinderen buiten spelen met alles wat we rond ons vinden,…


Bushcraft is ongelooflijk veelzijdig en heeft zeker iets te bieden voor iedereen die geniet van het buitenleven.

Het gaat het over kennis van eetbare en bruikbare planten of bomen, over het vinden van drinkbaar water, het opsporen en leren kennen van dieren, vuur maken volgens eeuwenoude of moderne technieken met materialen uit de natuur, over touw maken en verschillende knopen en over mes en bijl en hoe met verschillende soorten hout een hut of gebruiksvoorwerpen als een lepel of kom te maken.


Deze veelzijdigheid proberen wij ook aan bod te laten komen in onze weekendactiviteiten en workshops. Zelf zijn wij ook verschillend en verdiepen ons in verschillende gebieden van bushcraft maar we delen de passie van het buitenleven en –spelen met (onze) kinderen.

Misschien kan je zeggen dat we elk apart het moeilijk zouden hebben om te overleven in de natuur, maar samen maken we een goede kans! :-)